Pakettipiste kirjoitti yhteistyöstämme pakettikuljetuksissa sivuillaan artikkelin, josta tässä referaatissa voit lukea pääkohdat.

A2B:n tavarapyörä on tämän talven kovissa keleissä testattu ja toimivaksi todettu. Polkupyörälähettimme on koko lumisen talven ajan kuljettanut säännöllisesti asiakkaamme Pakettipisteen lähetyksiä Helsingissä sähköavusteisella tavarapyörällä, ja hyvällä menestyksellä.


Fillarilähetin kyydissä paketit ovat kulkeneet perille niin sateessa, tuulessa, tuiskussa, pyryssä, pakkasessa, lumisateessa, nuoskassa ja loskassa aurinkoisia, mutta jäisen liukkaita alkukevään kelejä unohtamatta. Ihanteelliset olosuhteet, vähätuulinen pikkupakkanen ja hyvin auratut väylät, osuivat kohdalle vain harvoin.

Polkupyörälähetti hoitaa Pakettipisteen jakelua Helsingissä

Pakettikuljetus polkupyörälähetin hoitamana alkoi viime kesäkuussa osana Helsingin kaupungin Forum Virium -lähijakeluhanketta. Tämän myötä Pakettipisteen kaksi päivittäistä jakeluautoreittiä korvattiin A2B:n ympäristöystävällisillä tavarapyörillä.

Pakettipisteen myyntijohtaja Erkki Vehmanin mukaan kesän jakelut sujuivat hyvin, joten pakettikuljetuksia tavarapyörillä päätettiin jatkaa.

Pakettipisteellä on tavoitteena entistä vähäpäästöisempi tulevaisuus, joten ekologiset kuljetusratkaisut tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon perinteisille kuljetusmuodoille. Ajatuksena on käyttää A2B:n tavarapyörää jakelussa tulevinakin talvina. Lisäksi pyöräjakelun mahdollisuuksia kartoitetaan Helsingin lisäksi muissakin kaupungeissa.

Talvi kerrytti tavarapyöräilystä paljon kokemusta

– Runsaslumisen ja sääolosuhteiltaan vaihtelevan talven aikana on saatu kerrytettyä paljon kokemuksia polkupyörälähetin hoitamasta pakettikuljetuksesta Helsingissä, kertoo A2B:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Tero Kakko. Jaamme tavarapyörällä paketteja Pakettipisteen lisäksi muutamalle muullekin asiakkaalle.

– Jakelu talvella on sujunut yllättävän hyvin. Olosuhteet voivat olla ankarat, mutta onneksi varusteet ovat hyvät ja pyörälähetti Sebstianilla on kokemusta talvipyöräilystä jo aiemman yritykseni ajoilta. Vain muutamana aamuna vastasataneet lumet olivat jääneet auraamatta, jolloin ajoimme lenkit sähköautolla pyörän sijasta.

Talvipyöräily vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta. Talvisissa oloissa jakeluun kuluukin keskimäärin 20 prosenttia pidempi aika kuin kesällä.

Fillarilähetti on ekologinen vaihtoehto lähijakeluun

Tavarapyörä on ilmastoystävällinen vaihtoehto yritysten pakettikuljetuksiin kaupungissa. Dieselillä kulkevan pakettiauton CO2-päästöt voivat olla 10 000 kiloa vuodessa, ja lisäksi ne aiheuttavat terveydelle haitallisia lähipäästöjä. Tavarapyörällä hoidettu pakettikuljetus vähentää tehokkaasti molempia päästöjä.

Jo yksi säännöllistä jakelua hoitava tavarapyörä säästää tuhansia kiloja CO2-päästöjä. Lisäksi polkupyörälähetti auttaa pitämään kaupunkien hengitysilman puhtaampana.

Tavarapyörän lisäksi koko muukin kalustomme on ekologinen. Kaikki automme kulkevat uusiutuvilla polttoaineilla: kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla ja tuulivoimalla tuotetulla sähköllä. Olisiko sinulla tarvetta eri kokoisille pakettiautoille tai perälaudallisille kuorma-autoille?

Tutustu tästä monipuoliseen kalustoomme!

Pakettipisteen sivuilta pääset lukemaan koko artikkelin: Tavarapyörä on kuljettanut lähetyksiä läpi talven

Ekologisilla kuljetuksilla konkreettista ilmastotyötä.

“Tarjoamme kuljetuspalveluita käyttäville yrityksille konkreettisen ja helpon keinon pienentää hiilijalanjälkeään. Toimintamme taustalla on aito halu tehdä hyvää liiketoimintaa ja vaikuttaa maailman tilaan”
– A2B:n perustaja ja toimitusjohtaja Tero Kakko

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.