Kylmäkuljetus

Suomen ensimmäisen ekologisen kuljetusyrityksen A2B:n käyttöön ottaman edistyksellisen tekniikan ansiosta ruoan verkkokauppatilaukset kuljetetaan koteihin CO2-päästöttömästi ja ilman terveydelle haitallisia lähipäästöjä.

Pakettiauto ja kylmäkuljetuksen jäähdytystekniikka ladataan tuulivoimalla

A2B:n ilmastoystävällinen ajokalusto on täydentynyt uudella Mercedes-Benz eSprinter-sähköpakettiautolla, jonka integroitu sähköllä toimiva Thermo King -lämmönsäätölaite mahdollistaa uuden sukupolven ympäristöystävälliset ja lähipäästöttömät kylmäkuljetukset. Kyseessä on maailmanlaajuisesti täysin uusi kylmäkuljetustekniikka, joka ladataan kokonaan sähköllä, ja A2B:n valinnan mukaan tuulivoimalla tuotetulla.

Täyssähköinen kylmävarusteltu eSprinter päästiin vastaanottamaan A2B:llä ensimmäisenä asiakkaana maailmassa. Sähköpakettiauton ja sähköllä toimivan kylmälaitteen yhdistelmällä kylmäkuljetukset voidaan hoitaa sekä CO2-päästöttömästi että ilman terveydelle haitallisia lähipäästöjä. Lisäksi eSprinter on lähes äänetön, joten se ei lisää kaupunkiympäristön äänisaastetta.  

– Sähköautoihin suunniteltu Thermo King E-200-kylmälaite sekä uusi litiumioniakku (Li-ion) tarjoavat itsenäisen ja vakaan kapasiteetin, mikä varmistaa katkeamattoman kylmäketjun, vaikka kuljettaja pysähtyy toimitusta tai taukoa varten, kertoo VTA Tekniikan asiantuntija Samu Lahtinen.

– Toisin kuin tyypilliset dieselmoottoreille suunnitellut ratkaisut, E-200 tarjoaa vakaan ja tasaisen kapasiteetin riippumatta ajoneuvon moottorista tai toiminnasta, ja toimii saumattomasti sähkökäyttöisten ajoneuvojen kanssa, kuten A2B:n uuden eSprinter kanssa.

– Litiumioniakku on integroitu täysin E-200-yksiköiden patentoituun virranhallintaan. Virranhallinta kommunikoi ajoneuvon kanssa ja vaihtelee käyttövoimaa saatavilla olevien energian välillä, tulee energia sitten omasta akkupaketista, auton akustoilta tai seinästä. Tämä vähentää energiankulutusta, lisää auton autonomiaa, parantaa tehokkuutta ja luotettavuutta.

– Ruokaostosten kotiinkuljetusten lisääntyessä ovat aidosti ekologiset kuljetukset iso asia, niin ilmastolle kuin ihmisten terveydelle, sanoo A2B:n toimitusjohtaja Tero Kakko.

Sähkökäyttöiset pakettiautot tulevat nyt vauhdilla mukaan kylmäkuljetuksiin biokaasulla toimivien jakeluautojen rinnalle. Päästöttömän kuljetuskaluston lisäksi ympäristöhaittoja vähentää se, ettei päivittäistuotteita verkosta tilattaessa ole tarvetta ajaa kauppaan perheen omalla autolla. Kotiinkuljetuspalvelujen myötä tarpeettoman liikenteen määrä vähenee.

– Kun ennen jokainen ajoi omalla autollaan kauppaan, nyt yksi ekologinen jakeluauto riittää kuljettamaan 20 perheen ruokaostokset yhdessä kuormassa. Ja yksi pakettiauto hoitaa kymmeniä ajoja päivässä, toteaa Kakko.

Ekologisilla kuljetuksilla konkreettista ilmastotyötä.

“Tarjoamme kuljetuspalveluita käyttäville yrityksille konkreettisen ja helpon keinon pienentää hiilijalanjälkeään. Toimintamme taustalla on aito halu tehdä hyvää liiketoimintaa ja vaikuttaa maailman tilaan”
– A2B:n perustaja ja toimitusjohtaja Tero Kakko

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä.